<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 14 (filtered medium)">
<!--[if !mso]><style>v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}
</style><![endif]--><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
pre
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted Char";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Courier New";
        color:black;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.HTMLPreformattedChar
        {mso-style-name:"HTML Preformatted Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted";
        font-family:"Courier New";
        color:black;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-US" link="blue" vlink="purple">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span style="font-size:14.0pt">I have a similar issue with installing on RHEL 6.7 with a few changes to the output.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:18.0pt"><o:p> </o:p></span></b></p>
<p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:18.0pt">Re: CentOS install 6.2 - dnet library not found - but is there</span></b>
<o:p></o:p></p>
<div class="MsoNormal" align="center" style="text-align:center">
<hr size="2" width="100%" align="center">
</div>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>On Sun, Apr 8, 2012 at 5:56 PM, Hanks, Dustin <hokorippoi () gmail com> wrote:<o:p></o:p></pre>
<pre>When trying to ./configure Snort I get this:<o:p></o:p></pre>
<pre>.....<o:p></o:p></pre>
<pre>checking dnet.h usability... no<o:p></o:p></pre>
<pre>checking dnet.h presence... no<o:p></o:p></pre>
<pre>checking for dnet.h... no<o:p></o:p></pre>
<pre>checking dumbnet.h usability... no<o:p></o:p></pre>
<pre>checking dumbnet.h presence... no<o:p></o:p></pre>
<pre>checking for dumbnet.h... no<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>   ERROR!  dnet library not found, go get it from<o:p></o:p></pre>
<pre>   <a href="http://code.google.com/p/libdnet/">http://code.google.com/p/libdnet/</a> or use the --with-dnet-*<o:p></o:p></pre>
<pre>   options, if you have it installed in an unusual place<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>dnet is there:<o:p></o:p></pre>
<pre># dnet-config --libs --cflags --version<o:p></o:p></pre>
<pre>1.12<o:p></o:p></pre>
<pre>-I/usr/local/include<o:p></o:p></pre>
<pre>-L/usr/local/lib -ldnet<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre># /usr/local/lib<o:p></o:p></pre>
<pre>lib/     lib64/   libexec/<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>I have tried:<o:p></o:p></pre>
<pre># ./configure --with-dnet-libraries=/usr/local/lib/<o:p></o:p></pre>
<pre>--with-dnet-includes=/usr/local/include/<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>Still get error.<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<pre><span style="font-size:14.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif"">I tried this but linked to the libdnet.so actually copied the libraries to the directories and did not work.<o:p></o:p></span></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal"><em><span style="font-family:"Calibri","sans-serif"">From</span></em>: Jeremy Hoel <jthoel () gmail com><br>
<em><span style="font-family:"Calibri","sans-serif"">Date</span></em>: Mon, 9 Apr 2012 20:56:01 +0000<br>
<br>
<o:p></o:p></p>
<div class="MsoNormal" align="center" style="text-align:center">
<hr size="2" width="100%" align="center">
</div>
<pre>When I'm building dnet on a 64bit system I end up linking it..<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<pre>cd /usr/src<o:p></o:p></pre>
<pre>tar -xzvf libdnet-1.11.tar.gz<o:p></o:p></pre>
<pre>cd libdnet-1.11<o:p></o:p></pre>
<pre>./configure && make && make install<o:p></o:p></pre>
<pre>ln -s /usr/local/lib/libdnet.1 /usr/lib/<o:p></o:p></pre>
<pre>ln -s /usr/local/lib/libdnet.1 /usr/lib64/<o:p></o:p></pre>
<pre><o:p> </o:p></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
</body>
</html>