<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii">
<meta name=Generator content="Microsoft Word 12 (filtered medium)">
<style>
<!--
 /* Font Definitions */
 @font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
 /* Style Definitions */
 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Plain Text Char";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.5pt;
        font-family:Consolas;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.PlainTextChar
        {mso-style-name:"Plain Text Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Plain Text";
        font-family:Consolas;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;}
@page Section1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.Section1
        {page:Section1;}
-->
</style>
<!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:shapelayout v:ext="edit">
  <o:idmap v:ext="edit" data="1" />
 </o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>

<body lang=EN-US link=blue vlink=purple>

<div class=Section1>

<p class=MsoNormal>Hi all,<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>I have an issue using the perfmonitor preprocessor for snort
inline  to provide the “Max performance snort stats” with the
following parameters:<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>  preprocessor perfmonitor: time 300 pktcnt 5000 events
max console<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>Here are the options used to launch snort :<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>        -A none \<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>       
--dynamic-engine-lib "${SNORT_ENG}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>       
--dynamic-preprocessor-lib-dir "${SNORT_DYNPPDIR}"<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>       
--dynamic-detection-lib-dir "${SNORT_DYNRULDIR}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        --daq-dir
"${DAQ_DIR}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        -i
"${INTERFACE}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        -c
"${SNORT_CONF}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        --perfmon-file
"${LOG_DIR}/snort.stats" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        -l
"${LOG_DIR}" <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>        -Q<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>Since I’m using the “max “ <span
lang=EN-CA>and  “console” </span>parameters, my console should
display the results, based on the following code:<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>if(iFlags & MAX_PERF_STATS)<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>{<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>      .<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>      .<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>  <span lang=FR>LogMessage("uSeconds/Pkt\n");<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText><span lang=FR>  LogMessage("----------------\n");<o:p></o:p></span></p>

<p class=MsoPlainText>  LogMessage("Snort:      
%.3f\n",sfBaseStats->usecs_per_packet.usertime);<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>  LogMessage("Sniffing:    %.3f\n",sfBaseStats->usecs_per_packet.systemtime);<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>  LogMessage("Combined:   
%.3f\n\n",sfBaseStats->usecs_per_packet.totaltime);<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>  .<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>  .<o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText>}<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>But it doesn’t…<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>It doesn’t print me the Snort Max Performance at all..<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>The usec_per_packet structure is filled when “GetuSecondsPerPacket”
 is called but it seems like we never enter in the “if” clause
<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal>and when I try to debug with gdb, I can see that “iFlag”
is always equal to 0 for an unknown reason and since “MAX_PERF_STATS”
is equal to 1, the “if” test fail.<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>FYI, here are the options used to compile snort :<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoPlainText>--enable-dynamicplugin --enable-perfprofiling
--enable-linux-smp-stats --enable-targetbased --enable-ipv6 --enable-ppm
--enable-gre --enable-static-daq=no --enable-64bit-gcc=no <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>If someone has an idea about the origin of the problem here…<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>Regards,<o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal>Abdelmonaim Mokadem.   <o:p></o:p></p>

<p class=MsoPlainText> <o:p></o:p></p>

<p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p>

<p class=MsoNormal> <o:p></o:p></p>

</div>

</body>

</html>