[Snort-users] Base setup

Eric Albert ealbert at wilsons.ca
Tue Aug 28 11:58:29 EDT 2018


Took a bit more than I thought, but a php -v shows that it's running
php5.6.32.  Still can't get on the base site though, not sure what else it
could be.  I can get on the apache site no problem, just the base link
doesn't want to work.



*Eric Albert **Network & Infrastructure Specialist*

*902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*

On Tue, Aug 28, 2018 at 11:43 AM, Ryan <ryan95842 at gmail.com> wrote:

> Hi Eric,
>
> I just completed this build on Debian 9 a couple of weeks ago and had to
> install PHP 5.6 for BASE to work. It was an easy install. Set the preferred
> PHP to use version 5 (or unistall 7) and BASE worked perfectly.
>
> -Ryan
>
>
>
> On Tue, Aug 28, 2018 at 4:27 AM Eric Albert <ealbert at wilsons.ca> wrote:
>
>> So I installed PHP, but I think the problem is that base is supposed to
>> use PHP5, and PHP7 is installed because 16.04 uses it by default.  It did
>> say in the docs to install the proper PPA to get around it, but I don't
>> think it works.  I can get to the apache page, but as soon as I try to go
>> to base_main.php the page cannot be found.  I made the changes that the doc
>> said to make in the base_conf.php, is there some other change to some
>> config file that needs to be done so that apache knows where to go when
>> that page is requested?
>>
>>
>>
>> *Eric Albert **Network & Infrastructure Specialist*
>>
>> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>>
>> On Mon, Aug 27, 2018 at 3:57 PM, Eric Albert <ealbert at wilsons.ca> wrote:
>>
>>> Right, the docs didn't say to install apache and I had to do that, but I
>>> didn't think about PHP support, I'll give it a go
>>>
>>> Thx
>>>
>>>
>>>
>>> *Eric Albert **Network & Infrastructure Specialist*
>>>
>>> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>>>
>>> On Mon, Aug 27, 2018 at 3:53 PM, Jason Gates <
>>> jason.gates at longmontcolorado.gov> wrote:
>>>
>>>> Probably missing PHP support on your webserver. Don’t forget to restart
>>>> your webserver if you did install PHP.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>>
>>>> Jason Gates
>>>>
>>>> Security Analyst
>>>>
>>>> Enterprise Technology Services
>>>>
>>>> City of Longmont
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> *From:* Snort-users <snort-users-bounces at lists.snort.org> *On Behalf
>>>> Of *Eric Albert
>>>> *Sent:* Monday, August 27, 2018 12:40 PM
>>>> *To:* snort-users at lists.snort.org
>>>> *Subject:* [Snort-users] Base setup
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I'm playing around with snort for the first time and I followed the doc
>>>> to install on ubuntu with no problem except this last part.  I'm getting
>>>> the attached when I try to finish the web install, and I'm not sure where I
>>>> went wrong.  Has anyone had this particular issue?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> *Eric Albert  **Network & Infrastructure Specialist*
>>>>
>>>> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>>>>
>>>
>>>
>> _______________________________________________
>> Snort-users mailing list
>> Snort-users at lists.snort.org
>> Go to this URL to change user options or unsubscribe:
>> https://lists.snort.org/mailman/listinfo/snort-users
>>
>>         To unsubscribe, send an email to:
>>         snort-users-leave at lists.snort.org
>>
>> Please visit http://blog.snort.org to stay current on all the latest
>> Snort news!
>>
>> Please follow these rules: https://snort.org/faq/what-is-
>> the-mailing-list-etiquette
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.snort.org/pipermail/snort-users/attachments/20180828/f8d426dd/attachment.html>


More information about the Snort-users mailing list