[Snort-users] Base setup

Ryan ryan95842 at gmail.com
Tue Aug 28 10:43:27 EDT 2018


Hi Eric,

I just completed this build on Debian 9 a couple of weeks ago and had to
install PHP 5.6 for BASE to work. It was an easy install. Set the preferred
PHP to use version 5 (or unistall 7) and BASE worked perfectly.

-Ryan



On Tue, Aug 28, 2018 at 4:27 AM Eric Albert <ealbert at wilsons.ca> wrote:

> So I installed PHP, but I think the problem is that base is supposed to
> use PHP5, and PHP7 is installed because 16.04 uses it by default.  It did
> say in the docs to install the proper PPA to get around it, but I don't
> think it works.  I can get to the apache page, but as soon as I try to go
> to base_main.php the page cannot be found.  I made the changes that the doc
> said to make in the base_conf.php, is there some other change to some
> config file that needs to be done so that apache knows where to go when
> that page is requested?
>
>
>
> *Eric Albert **Network & Infrastructure Specialist*
>
> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>
> On Mon, Aug 27, 2018 at 3:57 PM, Eric Albert <ealbert at wilsons.ca> wrote:
>
>> Right, the docs didn't say to install apache and I had to do that, but I
>> didn't think about PHP support, I'll give it a go
>>
>> Thx
>>
>>
>>
>> *Eric Albert **Network & Infrastructure Specialist*
>>
>> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>>
>> On Mon, Aug 27, 2018 at 3:53 PM, Jason Gates <
>> jason.gates at longmontcolorado.gov> wrote:
>>
>>> Probably missing PHP support on your webserver. Don’t forget to restart
>>> your webserver if you did install PHP.
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>>
>>> Jason Gates
>>>
>>> Security Analyst
>>>
>>> Enterprise Technology Services
>>>
>>> City of Longmont
>>>
>>>
>>>
>>> *From:* Snort-users <snort-users-bounces at lists.snort.org> *On Behalf Of
>>> *Eric Albert
>>> *Sent:* Monday, August 27, 2018 12:40 PM
>>> *To:* snort-users at lists.snort.org
>>> *Subject:* [Snort-users] Base setup
>>>
>>>
>>>
>>> I'm playing around with snort for the first time and I followed the doc
>>> to install on ubuntu with no problem except this last part.  I'm getting
>>> the attached when I try to finish the web install, and I'm not sure where I
>>> went wrong.  Has anyone had this particular issue?
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> *Eric Albert  **Network & Infrastructure Specialist*
>>>
>>> *902-237-7889 | help at wilsons.ca  <help at wilsons.ca>*
>>>
>>
>>
> _______________________________________________
> Snort-users mailing list
> Snort-users at lists.snort.org
> Go to this URL to change user options or unsubscribe:
> https://lists.snort.org/mailman/listinfo/snort-users
>
>         To unsubscribe, send an email to:
>         snort-users-leave at lists.snort.org
>
> Please visit http://blog.snort.org to stay current on all the latest
> Snort news!
>
> Please follow these rules:
> https://snort.org/faq/what-is-the-mailing-list-etiquette
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.snort.org/pipermail/snort-users/attachments/20180828/79aefdf9/attachment.html>


More information about the Snort-users mailing list