[Snort-users] snort wont start, it gives errors for mysql/libmysqlclient.so.10.0

Neal Hamilton nealhamiltonjr at ...131...
Wed Jul 31 10:48:07 EDT 2002


Thanks, i figured it out at like 3am. :) i just copied the lib to /usr/lib 
and ran the ldconfig....everything works fine now.
thanks to everybody.
At 09:38 AM 7/31/2002 -0400, Ian Macdonald wrote:
>Snort can't find the mysql client library that is used to connect to the
>mysql database. I take it you installed mysql using the demarc install? It
>might be that you need to run ldconfig or move the libmysqlclient.so to
>another location where your operating system will be able to find it.
>
>Psd kicks off snort, it does not know when snort dies so that would explain
>why psd says everything is running . I would test using a command like
>
>snort -dev until you can get your snort/mysql issues resolved.
>
>Ian
>----- Original Message -----
>From: "Neal Hamilton" <nealhamiltonjr at ...131...>
>To: <snort-users at lists.sourceforge.net>
>Sent: Tuesday, July 30, 2002 8:40 PM
>Subject: [Snort-users] snort wont start, it gives errors for
>mysql/libmysqlclient.so.10.0
>
>
> > i installed puresecure on openbsd. i have to start everything manually for
> > now until they get some new startup scripts compatible with openbsd's
> > default shell pdksh.
> > anyways.... i am able to get the mysql and apache server running but when
>i
> > try to start the psd daemon via:
> > /usr/local/puresecure/sensor/bin/psd
> > it does not start snort. it says it started successfully but when i do a
>ps
> > -aux i am not seeing the psd entry. if i try to retype the startup string
> > again it says that it is already running ,but the pid it says it is
>running
> > from is pid for perl.
> > on the console i am getting these errors: Snort error: Error while trying
> > to start Snort
> > so..... i tried to start snort myself from the console logged in as root
> > and snort is giving me these errors.
> > # snort
> > /usr/libexec/ld.so: snort: libmysqlclient.so.10.0: No such file or
>directory
> > i searched for the libmysqlclient.so.10.0 file because i thought
> > puresecures ./configure script installed everything i would need....and it
> > is on my system.
> > #find / -name libmysqlclient.so.10.0
> > /usr/local/mysql/lib/mysql/libmysqlclient.so.10.0
> >
>/usr/local/puresecure/install/mysql-3.23.49/libmysql/.libs/libmysqlclient.so
>.10.0
> > as you can see its on my system, so what do i need to do to get this
>sensor
> > to start.
> > thanks in advance.
> >
> >
> >
> > -------------------------------------------------------
> > This sf.net email is sponsored by: Dice - The leading online job board
> > for high-tech professionals. Search and apply for tech jobs today!
> > http://seeker.dice.com/seeker.epl?rel_code=31
> > _______________________________________________
> > Snort-users mailing list
> > Snort-users at lists.sourceforge.net
> > Go to this URL to change user options or unsubscribe:
> > https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/snort-users
> > Snort-users list archive:
> > http://www.geocrawler.com/redir-sf.php3?list=snort-users
> >





More information about the Snort-users mailing list